Apartmani Hvar, Sućuraj

Rekreacija

Sucuraj island Hvar, Croatia - climate, weather, fishing,  excursions, bycicling, walking Wetter, Boots ausflüge, Fahrradtouren -  Insel Hvar Kroatien  Croazia Isola di Hvar, Sucuraj - affiti di barca, escursioni, spiagge Hvar Croatie restaurants, location de bateaux, excursions Sucuraj Hvar rekreacja, wycieczki, klima výlety, jízda na bicyklu, pronajímání lodí & výlety lodí
klima & vegetacija
Otok Hvar je čuven po svojoj ugodnoj mediteranskoj klimi i velikom broju sunčanih sati - insolacija je vise od 2700 sati godišnje, što omogućava kupanje u moru od svibnja do listopada, a za hrabrije i dulje. Ljeta u Sućurju su vrlo suha, topla i duga, a osvježenje tokom dana i noći donose ljetni vjetrovi maestral i tramontana. Zime su blage i kratke, a temperature ispod 0°C su rijetkost. Zimi ima dosta vjetrovitih dana (jugo - juzni vjetar, bura - sjeverni vjetar), i rjedje kišnih dana, a snijeg padne jednom u 20 godina.
Zahvaljujući takvoj klimi, vegetacija oko Sućurja je vrlo gusta i raznolika, s mnogo eteričnog bilja, pa se može naći i do 20 različitih biljki u nekoliko kvadratnih metara.
ribolov
Ako ste ljubitelj ribolova, ili nikad niste imali prilike probati pravi morski ribolov, ovo je dobra prilika. Naš rodjak i susjed je profesionalni ribar, a ljeti je sa svojim ribarskim znanjem i iskustvom na raspolaganju našim gostima. Ovisno o dogovoru, možete ići na dnevno ili noćno ribarenje, možete samo gledati ili aktivno sudjelovati s udicom u ruci. Na kraju dana, za očekivati je ribu na gradele s domaćim uljem i vinom. Ako imate djecu, to će im biti doživljaj koji će teško zaboraviti.
dovoljno za veceru riba na gradele
 

vožnja biciklom & šetnje
Sućuraj nudi velike mogućnosti biciklistima i onima koji vole šetnje uz more i kroz prirodu, jer je s tri strane okružen morem, a s četvrte strane poljima vinove loze i nasadama maslina, smokava itd. Pri tome vam automobili neće puno smetati jer su u Sućurju praktički nepotrebni (osim za izlete u druga mjesta na otoku Hvaru). Za bicikliste u dobroj formi preporučamo vožnju do auto kampa 3.5km od Sućurja.
Dvije "mountain bike" bicikle su na raspolaganju našim gostima za iznajmljivanje.

vinograd kraj Sućurja
put oko Sućurja
put kraj svjetionika pogled na Dalmatinsku obalu
 
uvala Mlaska
3.5 km od Sućurja cestom prema Hvaru, nalazi se auto camp "Mlaska". Specifičnost uvale je velika pješčana plaža, čija dubina ne prelazi 2m i do 100m od obale. Mlaska je jedna od rijetkih pješčanih plaža na otoku Hvaru, a osim zabave na pjesku, postoji mogućnost iznajmljivanja broda, jedrenja, ronjenja itd. Posjetiteljima je na raspolaganju i restoran s Dalmatinskim specijalitetima.
vodeni sportovi
pješčana plaža
kule restoran u Mlaskoj
najam - iznajmljivanje broda & izleti brodom
Mozete iznajmiti manji brod s vanjskim motorom za 2 - 4 osobe ili veci za max. 8 osoba. Osim najma, uz dogovor je moguce organizirati prijevoz do neke od obliznjih uvala, i povratak u dogovoreno vrijeme. Nekoliko velikih izletničkih brodova prevozi putnike na cjelodnevni izlet u razna mjesta na Dalmatinskoj obali (Igrane, Zivogosce, Gradac) a riba s gradela i domaće vino se pripremaju i poslužuju na brodu.
brod "Menula"
brod "Hvar"
 
izleti i razgledavanje otoka Hvara
Tesko je u nekoliko riječi opisati sve sto je vrijedno vidjeti i doživjeti na otoku Hvaru. Prestižni magazin "The Traveller" je u svom izboru uvrstio otok Hvar medju deset najljepših otoka na svijetu, uglavnom zbog arhitekture, povijesti kulture, i ljepote krajolika.
lista najboljih otoka kategorije
 
Od Sućurja do ostatka otoka vodi samo jedna cesta, koja nije u najboljem stanju, ali se nitko ne buni previse jer je vožnja kroz polja lavande, maslina itd. doživljaj za sebe. Tu je i pogled na kilometre kamenih zidova - gomila, koji su nastali tijekom stoljeća u nastojanju da se od prirode otme što više obradive površine za poljoprivredu.
polja lavande na putu od Sućurja do Hvara lavanda dalmatinski tovar u Zastražišću vinograd
Ako ste prvi put na otoku Hvaru, svakako posjetite grad Hvar, popularan kako kod mladje populacije zbog burnog noćnog zivota, tako i kod starijih zbog svoje bogate kulturne i povijesne baštine.
Grad Hvar stare kamene kuće u Hvaru hvar panorama stari brod
izleti na otok Brač, otok Korčulu, Dubrovnik i Međugorje
Posjetioci Sućurja koji vole izlete i putovanja imaju priliku iskoristiti zemljopisni položaj Sućurja koji se nalazi izmedju 4 vrlo atraktivna hrvatska turistička odredišta.
To su: grad Hvar, Bol (otok Brač), Korčula (otok Korčula) i Dubrovnik (karta srednje i južne Dalmacije). Do Bola se dolazi vožnjom od Sućurja do Jelse (45min), a zatim izletničkim brodom do Bola (45min). Do Dubrovnika se putuje prvo trajektom Sućuraj - Drvenik (30min), a zatim 2 sata automobilom. Za grad Korčulu postoji direktan trajekt iz Drvenika (2 sata vožnje). Ako želite posjetiti Medjugorje, trebat će vam sat vožnje automobilom od Drvenika.
Do svih odredista je moguće otići i vratiti se isti dan, kontaktirajte nas za više informacija.
Golden Cape beach
Golden Cape beach Bol samostan
Bol
Dubrovnik
Square and street "Stradun" in Dubrovnik walls
Dubrovnik

 

© Hvar - Mladen - Otok Hvar